Φτιάξτε μια μοναδική μακαρονάδα με τις οδηγίες του coolartisan gabnikolaidi Γαβριήλ Νικολαϊδη.
Μια αρωματική συνταγή για ζυμαρικά που φτιάχνεται σε λιγότερο από 15 λεπτά! Τέλεια για αυθόρμητα καλέσματα στο σπίτι που θέλεις να σερβίρεις ένα πεντανόστιμο πιάτο πιο γρήγορα κι από ντελίβερι. Βράζεις τα μακαρόνια κι έπειτα θα χρειαστείς ένα μόνο τηγάνι για ετοιμάσεις το πιάτο!
Για τη σημερινή συνταγή χρησιμοποιώ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αρωματισμένο με μαύρη τρούφα από μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση με έδρα τη Μεσσηνία και πιο συγκεκριμένα την Καλαμάτα. Η εταιρία ονομάζεται Seacrets Inspirations και στο e-shop τους www.seacrets.gr θα βρεις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις αποκλειστικά από αυτή την περιοχή. Μπορείς να βρεις μέλι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ξύδι, ανθό αλατιού αλλά και ανθό αλατιού αρωματισμένο με άγρια βότανα από τον Ταύγετο. Σου υπόσχομαι πως όταν ανοίξεις το βαζάκι η κουζίνα σου θα μυρίσει σαν ένας περίπατος στην πλαγιά του βουνού.
Υλικά
400 γρ. πένες
80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Seacrets Inspirations
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
300 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν
300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
120 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ, γραβιέρα, τριμμένη
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
20 ml λάδι τρούφας Seacrets InspirationsΑνθός αλατιού Seacrets Inspirations
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μαϊντανός, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια ένταση.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε μέτρια κομμάτια και τα σαμπινιόν κομμένα σε λεπτές φέτες.
Τα σοτάρουμε μέχρι να χάσουν τον όγκο τους.Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις πένες, την κρέμα γάλακτος, την γραβιέρα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε με γοργές κινήσεις.
Τέλος, προσθέτουμε το λάδι τρούφας και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε απευθείας.
Γαρνίνουμε με λίγο φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και έξτρα λάδι τρούφας.
ευχαριστούμε τον coolartisan δείτε την συνταγή και στην ιστοσελίδα του